Pages Menu
 

Categories Menu

Posted by on paź 4, 2020 in Inne | 0 comments

Sok idealny na okres grypowy

Nadeszła jesień a wraz z nią sezon na infekcje, przeziębienia i grypy. Chociaż staramy się uniknąć zachorowania to jednak nie zawsze nam się to udaje. Żyjemy bowiem wśród innych ludzi i, nawet pomimo zachowywania dystansu społecznego, ryzyko zlaoania jakiejś infekcji jest niemałe. Powinniśmy zatem dbać o zdrowie i o odporność ponieważ to ona jest naturalną barierą dla bakterii i wirusów, jest naszym sprzymierzeńcem w walce z chorobami. Odporność możemy poprawić na wiele sposobów – dbając o regularną aktywność fizyczną, właściwe wysypianie się, unikając stresu. Ogromnie ważna jest również właściwa dieta – przede wszystkim pełna warzyw i owoców, naturalnego pożywienia oraz posiłków o regularnych porach. Chcąc zdrowo się odżywiać, unikamy tłuszczu, cholesterolu, nadmiaru cukru i substancji słodzących. Do diety powinniśmy włączyć również naturalne produkty, które poprawią naszą odporność. Takim preparatem jest sok z owoców morwy indyjskiej noni morinda. Dzięki regularnemu spożywaniu niewielkiej porcji (ok. 60 ml dziennie) nasz organizm będzie wzmocniony i gotów samodzielnie walczyć z zagrażającymi nam wirusami i bakteriami. Sok ten polecany jest również osobom chcącym schudnąć ponieważ stabilizuje metabolizm oraz poziom złego cholesterolu.

Jakie są inne zalety picia soku noni morinda? Oprócz wzmacniania odporności czy poprawy parametrów zdrowotnych sok ten jest naturalnym źródłem manganu, poprawia jakość układu kostnego i tkanki łącznej, pomaga zachować właściwy metabolizm energetyczny. Sok z owoców morwy indyjskiej jest bardzo ważnym elementem zróżnicowanej i prawidłowo zbilansowanej diety. Jest polecany wszystkim, którzy chcą wzmocnić swoją odporność, szczególnie jesienią i zimą, kiedy pogoda jest zmienna a o chorobę łatwiej.