Pages Menu
 

Categories Menu

Posted by on sty 29, 2014 in Kulinaria | 0 comments

Ciasto na deser

Niewątpliwie po każdym dobrym obiadku należy się dobry deser, a przed kolacją dobry podwieczorek. Najczęściej na takie desery serwuje się puddingi, budynie, kisiel na ciepło, lody bądź sałatkę owocową. Warto od czasu do czasu pomyśleć o własnych wypiekach. Nie jest trudno stworzyć coś własnego.16 Można posiłkować się dobrymi przepisami z Internetu lub własnymi. Można zawsze zasięgnąć porady od osób bardziej doświadczonych. Najlepsze na letnie podwieczorki są placki biszkoptowe. Nie jest trudno upiec biszkopt. Mąka, jaja, mleko, margaryna- nic w tym trudnego. Zawsze można kupić gotowe biszkopty już upieczone lub w proszku. Do takich biszkoptów trzeba dodać nadzienie. Zazwyczaj robi się jakieś kremy typu śmietankowy, czekoladowy, orzechowy. Można, po prostu dodać bitą śmietanę ubitą na sztywno z owocami. Jeśli ktoś woli piec drożdżówki, latem można zrobić je znacznie smaczniejsze, ponieważ można dodać świeże owoce: wiśnie, śliwki czy nawet rabarbar. Takie drożdżówki zwykle posypuje się kruszonką bądź lukruje na wierchu.