Pages Menu
 

Categories Menu

Posted by on sty 29, 2014 in Kulinaria | 0 comments

Jogurt naturalny

Jogurt naturalny dla wielu ludzi jest niesmaczny, bezsmarowy lub kwaśny. Ciężko jest jeść go „na sucho”. Ale tak naprawdę wielu z nas korzysta z tego produktu mlecznego i to w każdej dziedzinie. Najczęściej dodaje się go do zagęszczenia sosów, czy sałatek. Chyba nikt nie wyobraża sobie prawdziwej sałatki greckiej z serem feta, bez odrobiny jogurtu naturalnego. Najczęściej za pośrednictwem tego jogurtu przygotowuje się sos czosnkowy, który dodawany jest do wielu dań takich jak: pizze, kebaby, sałatki, dania obiadowe, kotlety schabowe, pulpety.17 Jogurt naturalny dodaje się przede wszystkim do sałatek owocowych. Można go jeść bez niczego albo dodać garść ulubionych owoców, by zrobić swój własny jogurt owocowy, który na pewno będzie zdrowszy niż te wszystkie kupne jogurty owocowe. Niektórzy z jogurtu naturalnego robią mizerię, zamiast kefiru. Dodaje się przetarte przez tarkę o grubych oczkach ogórka, pieprzu, cukru, odrobinę soli i jak ktoś lubi można wkroić jeszcze cebulkę albo rzodkiewkę dla urozmaicenia smaku.