Pages Menu
 

Categories Menu

Posted by on sty 29, 2014 in Kulinaria | 0 comments

Lody deserowe

Deser jest bardzo istotnym składnikiem żywienia, na co dzień. Przede wszystkim podaje się go po obiedzie, a także w porze podwieczorku. Najbardziej lubianymi przez dzieci są formy deserowe w postaci lodów. Lody, to doskonałe menu na wiosnę i lato. Zimą raczej odchodzi się od pomysłu serwowania lodów na podwieczorek. Lody deserowe przyrządzane są na wiele sposobów. Można podawać je w pierwotnej postaci. Wystarczy wyciągnąć na talerzyk, pokroić go, aby dla każdego starczyło, przyozdobić, jakim ciastkiem czy kawałkiem czekolady.22 Lody deserowe są dostępne także, w postaci niskokalorycznej, dla ludzi dbających o swoja linię. Takie lody, to przede wszystkim wspaniałe sorbety owocowe, które przygotowuje się za pomocą świeżo zmielonych owoców, kostek lodu i odrobiną mleka czy śmietany. Taki sorbet na pewno będzie smakował ludziom na diecie odchudzającej. Można tez z lodów zrobić taki tort lodowy. Upiec biszkopt, pokroić go na pół. Nałożyć lodów, przykryć połową biszkoptu, a wierzch udekorować bitą śmietaną i truskawkami.