Pages Menu
 

Categories Menu

Posted by on sty 29, 2014 in Kulinaria | 0 comments

Letnia zupa

Na lato najlepsze są lekkie zupki. Kiedy doskwiera upał, który powoduje, że w ogóle nie chce się jeść, najlepiej jest na obiad wymyślić coś zupełnie nowego. Można zastosować stare przepisy lub poszukać czegoś zupełnie nowego. W Internecie jest bardzo dużo przepisów na lekkie i pożywne dania. Najlepiej jest zastosować metodę zup chłodników. Są, to bardziej gęste zupki (zmiksowane), ale podawane na chłodno, co bardzo przyciąga wszystkim domowników, nawet latem. Można także podawać letnie zupki, sezonowe z takich warzyw jak szparagi.21 Bardzo dużym powodzeniem cieszą się tez zupy owocowe. Dzieci bardzo chętnie jedzą zupy wiśniowe, które przygotowuje się, jak kompot- tylko, tyle, że dodaje się pod koniec gotowania śmietany i dorzuca się makaron albo, jak, kto woli kluski lane. Takie zupki można podawać na ciepło, ale także dobrze smakują na zimno. Do takiego dania, że spokojem można dodać placki ziemniaczane, naleśniki lub ryż na mleku albo makaron z cukrem, tłuszczem i cynamonem. Takie dania doskonale zaspokajają głód i nie obciążają żołądka.